Welkom! De kans is groot dat je onze site voor de eerste keer bezoekt. Hopelijk leer je op die manier het project BPolitix beter kennen. Er staat nog een mooi circuit voor de deur: we overlopen even wat je kunt verwachten. 

"Politiek voor dummies"

Hier proberen we een gedetailleerde beschrijvingen te geven van de partijen die ons land kent. Objectief, neutraal en onafhankelijk! Daarnaast zullen we partijprogramma's publiceren, evalueren en met klare taal aan jou uitlegggen. Bij "Politiek voor dummies" draait het om kennis en het gebrek daaraan weg te werken.

"Politicus van de week"

In deze rubriek verkiezen we wekelijks de politicus die opvallend uit de hoek kwam, een goed voorstel aanbracht of eens iemand die wat meer uitleg verdiend. Op termijn zullen we jou ook de mogelijkheid geven om te stemmen op de politicus die je het leukste vindt.

"BPolls"

In BPolls vragen we jouw mening over een politiek onderwerp. Ben je voor of tegen? Welke oplossing vind jij het best? Zou jij het hier wel mee eens zijn? Wekelijks verschijnen nieuwe enquêtes, waarvan we het resultaat bekend zullen maken via onze sociale kanalen. Ook proberen we sommige scholen te overtuigen hun leerlingen een enquête in te laten vullen.

"Opinies"

Hier doen we de mening van jongeren uit de doeken. We vormen zelf een creatief standpunt en proberen zo zoveel mogelijk jongeren te sensibiliseren tot politiek nadenken. Heb je zelf een briljant concept? Een potentieel goed idee, met andere woorden een BPotential. Twijfel dan niet om ons te contacteren via de contactpagina.

"Het Groot Jongerendebat"

BPolitix bestaat niet enkel digitaal. We trekken het wijde Vlaanderen in en brengen jongerenpartijen met elkaar in debat. Het eerste debat zal begin februari doorgaan in Leuven. Zou je graag het Groot Jongerendebat naar je stad halen? Contacteer ons dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer info verwijzen we je naar de pagina 'Evenementen'. 

BPolitix op Twitter

BPolitix op Facebook!