Het Vlaams belang is een Vlaams-nationalistische en rechts-conservatieve politieke partij. De partij wordt voorgezeten door Gerolf Annemans. Voor het Vlaams Belang zijn Vlaamse onafhankelijkheid en het tegengaan van de islamisering van Vlaanderen een halt toeroepen de belangrijkste punten.

Vlaams Belang ziet zich als de enige Vlaamse onafhankelijkheidspartij. Zij streven naar het opsplitsen van België en het oprichten van een Vlaamse en Waalse staat. Die Vlaamse staat zou, uitgegaan van de Nederlandse cultuurgemeenschap in Europa, een belangrijke relatie moeten onderhouden met Nederland. De onafhankelijkheid gaat uit van het ‘zelfbeschikkingsrecht der volkeren’ en het ‘onrecht’ dat Vlaanderen wordt aangedaan door de transfers van Vlaanderen naar Wallonië. Ze pleiten voor een versterking van het zelfbestuur van ieder land binnenin de Europese Unie. Hiermee gaan ze in tegen het huidige beleid van de EU, dat net meer bevoegdheden naar Brussel wil overbrengen.

Het vreemdelingenstandpunt gaat uit van twee pijlers: immigratie en inburgering. Het Vlaams Belang pleit voor een immigratiestop. Afgewezen asielzoekers en illegalen moeten zo snel mogelijk naar hun eigen land teruggestuurd worden. Voor vreemdelingen geldt een verplichte inburgering met een burgerschapsproef en een loyaliteitsverklaring. Hiermee willen ze de islamisering tegengaan.

698f6e4a-f209-11e2-a61f-c02dba797f82 web scale 0.1054481 0.1054481   

 

Via deze link ga je naar de website van de partij.

Deze partij heeft ook een jongerenbeweging: meer info hier.  

 

 

Deel dit artikel

Powered by CoalaWeb

BPolitix op Twitter

BPolitix op Facebook!