Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Onze overheden lijken wel oorlog te voeren tegen de materiële en morele vooruitgang van onze generatie. Ten eerste op geheel passieve wijze. Het pensioenstelsel hervormen? Er voor zorgen dat de arbeidsmarkt niet overbelast en flexibel genoeg is zodat mijn generatiegenoten werk kunnen vinden? Voorkomen dat wij onder een tsunami van schulden belanden? Een die we niet kunnen afbetalen omdat we, ironisch genoeg, amper werk vinden?

Aangezien het fiscaal en arbeidsrechtelijk systeem de mensen die reeds werk hebben beschermt maar de werklozen in hun zoektocht belemmert? Dat is allemaal teveel gevraagd, daar kan de overheid zich niet mee bezig houden, dat is te moeilijk. Althans nu toch. Er zijn nu andere prioriteiten. Dat zullen we volgend jaar doen, of nee, best na de verkiezingen. Misschien na de volgende legislatuur? Enfin we hebben het al veranderd. Een beetje toch. Niet te veel. Niet echt.


Maar ze blijven niet altijd bij de pakken zitten, soms zijn het ware doeners. Die dingen die ons leven goedkoper, efficiënter, aangenamer maken, die vernieuwingen die er voor zorgen dat asymetrische informatie tussen producent en consument eindelijk doorbroken wordt, ervoor zorgen dat consumenten meer macht, kennis van zaken en keuze zullen hebben door gebruik van nieuwe technologie, vernieuwingen die er voor zorgen dat ik morgen door mijn kamer aan te bieden op het internet ervoor kan zorgen dat een student uit Oost-Europa het nu wél kan betalen om België te bezoeken? Die zullen we wel verbieden of kapot reguleren. Met onmiddellijke ingang. Onder dreiging van boetes, inbeslagnames, met geweld desnoods. Alle vernieuwing, alle vrijheid moet aan een rotvaart aan de ketens gelegd of verboden worden. Verbotskultur, heet dat in het Duits. Alles moet en zal passen in de hokjes en categorieën die de overheid heeft gecreëerd en die aan alle innovaties worden opgedrongen, met bijpassende standaardvormen. En als het niet past dan wringen we tot het wel past. Of dan verbieden we. Alles zal conformeren aan hoe alles "al altijd" geweest is.
Ziet dat anders de mensen die al zo lang werk hebben met concurrentie door vernieuwing geconfronteerd worden. Nee nee, dat kunnen we niet toestaan, de buitenstaander moet buiten gehouden worden. De nieuwkomer mag niet doorbreken. Enkel als wij het willen toestaan. Wij? De bureaucraten, de politici, de vakbonden voeren de parade aan, maar ook: de gevestigde economische belangen. Die aan de regulering best kunnen conformeren, die het ook goed vinden dat de regulering er is, uiteraard, ze mochten zelfs mee de pen vasthouden. Zie dat wilde cowboys met ons beginnen concurreren!? Eigenlijk doen we het allemaal voor uw veiligheid Meneer. Om u te beschermen Mevrouw.
Zum kotzen.
Beste vrienden, vriendinnen, kameraden, generatiegenoten, ouderen, allen die het willen zien: zo kunnen we niet meer verder. We mogen ons hier niet meer bij neerleggen. Het wordt tijd dat er actie ondernomen wordt zodat het signaal duidelijk is. Lieve vrienden bureaucraten, politici, economische grootmachten: We zullen zelf naar innovatieve oplossingen voor onze problemen zoeken. Jullie onderdrukkende en verstikkende "bescherming" hoeven wij niet meer. Want het drijft ons zo stilaan de afgrond in. Laat ons los, laat ons vrij, laat ons de ketens afgooien, en wie weet, misschien kunnen we morgen aan een betere wereld bouwen.

Dit artikel werd geschreven door een van onze opiniemakers, de inhoud ervan is dan ook enkel toe te schrijven aan de auteur ervan. Op deze manier tracht BPolitix een neutrale organisatie te blijven. Zelf interesse om jouw mening met de wereld te delen? Dat kan! Maak je account aan via deze link.

Log in om zelf opinies te schrijven

Ben je een door BPolitix erkende opiniemaker? Log je in en stuur je opinie dan naar ons op!

BPolitix op Facebook!