WHAT WE DO

BPolitix probeert politiek leuk en begrijpbaar te maken voor jongeren, door middel van discussies, informatie en activiteiten in heel Vlaanderen. We zijn een groep jongeren die kritisch de actualiteit bekijken en op een creatieve manier oplossingen zoeken voor politieke problemen.

WHAT WE ARE

BPolitix is een jong platform dat jongeren objectief over politiek wilt informeren . Voor en door jongeren laten we de jeugd proeven van politiek, volledig neutraal!

WHO WE ARE

Arnaud Hoornaert en Simon Rastelli richtten eind juni 2013 de organisatie BPolitix op. Samen brachten ze een tiental geëngageerde jongeren samen die de werking van BPolitix draaiende houden.

Redacteurs

Je bent geïnteresseerd in politiek en houdt er van om op een duidelijke manier te verslagen over wat er zich afspeelt op het politieke toneel. Je hebt een grondige kennis van het Nederlands en kan op regelmatige basis artikels afleveren. We geven je ook de kans om interviews af te nemen met (bekende) politici. Je bent sociaal sterk en kan via sociale media werken. 

Webontwikkelaars

Je hebt het bouwen van websites grondig onder de knie en ziet het zitten om samen met ons verschillende unieke webtoepassingen uit te bouwen, je krijgt de nodige ondersteuning en kan je tegelijk houden aan deadlines. Je bent creatief en durft initiatief te nemen. 

BPolitici

Je wil deel uitmaken van de "harde kern" van BPolitix, beslissingen nemen over onze organisatie en samen evenementen organiseren. Je hebt een leidinggevend karakter, maar je kan je ook schikken naast andere leden. Als BPolitici functioneer je naast heel wat andere personen en spreek je geregeld af om de koppen bij elkaar te steken. Je kan creatief uit de hoek komen en weet het nodige engagement op te brengen voor onze organisatie. 

Meer info nodig? Interesse? Contacteer ons zo snel mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! Appliceren kan tot 30 juni.

BPolitix op Twitter

BPolitix op Facebook!

 
 

Recente artikels

04

juni

Op 23 juni kunnen de Britten tijdens een referendum stemmen of ze lid blijven van de Europese unie of niet. Maar wat betekent dit? Hoe komt dit? En misschien wel de grootste vraag, wat zullen de gevolgen hier van zijn?

04

juni

Normaal gezien duurt de ambtstermijn van een regering vijf jaar, dat is evenlang als de periode waarvoor het parlement is verkozen, maar wat als de regering valt? Hoe verloopt zo'n regeringsontslag en wat zijn de gevolgen nadien? In dit artikel zoeken we naar een volledig antwoord. 

17

mei

BPolitix is op zoek naar een sterk team dat zich voor langere tijd op vrijwillige basis wil engageren. We zijn op zoek naar mensen die de volgende functies willen invullen.

06

sept

Er zijn heel wat wetten. Maar hoe komen ze tot stand? Ze komen niet alleen vanuit onze regeringen, maar ook vanuit Europa. Vijf instellingen spelen daarbij een belangrijke rol. In dit artikel kom je te weten hoe een Europese wet werkelijkheid wordt.