FEBRUARI WEEK 2: KRIS PEETERS

 

Wekelijks verkiest BPolitix de "Politicus van de week" die opvallend uit de hoek kwam, een goed voorstel aanbracht of iemand die wat meer uitleg verdient. Deze week viel ons oog op Kris Peeters.

Kris Peeters is minister-president van de Vlaamse regering en boegbeeld van de verkiezingscampagne van de CD&V. Deze week kwam hij een aantal keer in de spotlights te staan en daarom werd hij onze "Politicus van de week".

Eerst en vooral werd er zaterdag 9 februari 's avonds ingebroken ten huize Peeters in Puurs. Omwille van dit ongelukkig voorval, parodieerde de Vlaams Belanger Tom Van Grieken de affiche van de minister-president. Daarop stelt Kris Peeters de vraag aan de kiezer "In welk Vlaanderen wil u leven?", Tom Van Grieken beantwoorde deze vraag als volgt: "in een Vlaanderen zonder inbraken, Kris! Daarom stem ik Vlaams Belang."

Wat later deze week profileerde onze minister-president zich als een echte dierenvriend. Hij pleit namelijk voor een Vlaamse minister die onder meer bevoegd is voor Dierenwelzijn, deze bevoegdheid wordt door de zesde staatshervorming doorgeschoven naar Vlaanderen. 

Ten derde hakte de Vlaamse regering vrijdag de knoop door in het dossier omtrent de Oosterweelverbinding. Kris Peeters en zijn ministers hebben gekozen voor het BAM-tracé. Met deze belangrijke keuze toonde Peeters zich weer als dé leider van de Vlaamse regering, aan de vooravond van de moeder aller verkiezingen.

Last but not least, uit de De Grote Peiling van VTM NIEUWS en De Morgen blijkt dat de Vlamingen willen dat Kris Peeters zijn job als Vlaams minister-president verder zet. Goed nieuws dus voor het boegbeeld van CD&V die al volop bezig is aan zijn campagne.

Wie de actualitiet deze week volgde, kon niet om Kris Peeters heen en daarom is hij voor één week "Politicus van de week".

Deel dit artikel

Powered by CoalaWeb

BPolitix op Twitter

BPolitix op Facebook!