De Nieuw-Vlaamse Alliantie, beter bekend als N-VA, is een Vlaams-nationalistische en liberaal conservatieve politieke partij. De partij wordt voorgezeten door Bart De Wever.

Van meet af aan profileert de N-VA zich als een Vlaamsgezinde partij. ‘Een sterk Vlaanderen in Europa’ geldt als einddoel. Ze willen dit bereiken door zoveel mogelijk bevoegdheden over te hevelen naar het gewestelijke of naar het Europees niveau. De term confederalisme is zeer prominent in hun programma. Hiermee streeft de N-VA naar een België waarin de gewesten zo goed als alles zelf regelen, tot en met een eigen grondwet. Op Belgisch niveau wordt alleen nog het buitenlands beleid en defensie verzorgd. Zwitserland geldt hierbij als voorbeeld.
Op sociaal-economisch vlak is de N-VA een partij die sterk aanleunt bij het liberalisme. Haar streefdoelen komen sterk overeen met die van de werkgeversorganisatie VOKA. Deze zijn sterk gericht op de kant van de werkgever met bijvoorbeeld verlagingen van de vennootschapsbelasting etc.

dieetgoeroe-bart-de-wever-opent-hoofdkantoor-in-antwerpen 1000x667

 

Via deze link ga je naar de website van de partij.

Deze partij heeft ook een jongerenbeweging: meer info hier.  

 

Deel dit artikel

Powered by CoalaWeb

BPolitix op Twitter

BPolitix op Facebook!