WHAT WE DO

BPolitix probeert politiek leuk en begrijpbaar te maken voor jongeren, door middel van discussies, informatie en activiteiten in heel Vlaanderen. We zijn een groep jongeren die kritisch de actualiteit bekijken en op een creatieve manier oplossingen zoeken voor politieke problemen.

WHAT WE ARE

BPolitix is een jong platform dat jongeren objectief over politiek wilt informeren . Voor en door jongeren laten we de jeugd proeven van politiek, volledig neutraal!

WHO WE ARE

Arnaud Hoornaert en Simon Rastelli richtten eind juni 2013 de organisatie BPolitix op. Samen brachten ze een tiental geëngageerde jongeren samen die de werking van BPolitix draaiende houden.

Peter Mertens is partijvoorzitter van de Partij van de Arbeid (PvdA). Hoewel zijn partij vandaag geen zetels heeft in de verschillende parlementen, neemt Mertens zijn populariteit vrij snel toe. BPolitix koos Mertens deze week uit omwille van zijn tweede plaats bij Humo's Pop Poll. De wedstrijd van het tijdschrift meet de populariteit van politici onder zijn lezerspubliek.

Humo's waardering dankt PvdA aan zijn extreem-linkse houding. PvdA hoopt het communisme terug op te waarderen in de samenleving. De partij wordt gezien als de grootste uitdager van de traditionele linkse partij Socialistische Partij Anders (Sp.a) van partijvoorzitter Bruno Tobback. Een tweede element dat de (naam)bekendheid van PvdA kan verklaren, is de ontevredenheid van links over de visie van die andere populaire partij, de rechtse Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA).

Ter info: de eerste plaats bij de Humo's Pop Poll ging naar Maggie De Block, staatssecretaris van Asiel en Migratie (Open Vld). De derde plaats was voor N-VA-voorzitter Bart De Wever.

 

BPolitix op Twitter

BPolitix op Facebook!

 
 

Recente artikels

04

juni

Op 23 juni kunnen de Britten tijdens een referendum stemmen of ze lid blijven van de Europese unie of niet. Maar wat betekent dit? Hoe komt dit? En misschien wel de grootste vraag, wat zullen de gevolgen hier van zijn?

04

juni

Normaal gezien duurt de ambtstermijn van een regering vijf jaar, dat is evenlang als de periode waarvoor het parlement is verkozen, maar wat als de regering valt? Hoe verloopt zo'n regeringsontslag en wat zijn de gevolgen nadien? In dit artikel zoeken we naar een volledig antwoord. 

17

mei

BPolitix is op zoek naar een sterk team dat zich voor langere tijd op vrijwillige basis wil engageren. We zijn op zoek naar mensen die de volgende functies willen invullen.

06

sept

Er zijn heel wat wetten. Maar hoe komen ze tot stand? Ze komen niet alleen vanuit onze regeringen, maar ook vanuit Europa. Vijf instellingen spelen daarbij een belangrijke rol. In dit artikel kom je te weten hoe een Europese wet werkelijkheid wordt.